Θερμομονωτικά Χρώματα και Ενέργεια

0
955
Η Μόνωση στο Σπίτι μας
Η Μόνωση στο Σπίτι μας

Θερμομονωτικά & Ενεργειακά

Χρώματα | Βερνίκια | Υλικά

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας , τόσο για το εξωτερικό του σπιτιού όσο και για το εσωτερικό

Η Μόνωση στο Σπίτι μας

Σκοπός τους είναι η ανάκλαση του μεγαλύτερου μέρους της προσπίπτουσας στα δομικά στοιχεία του κτιρίου ακτινοβολίας και η εκπομπή με τη μορφή θερμικής ακτινοβολίας ενός ποσοστού της ηλιακής ακτινοβολίας που έχει απορροφηθεί από τις εξωτερικές επιφάνειες .
Κρατώντας τη ζέστη έξω από το σπίτι το καλοκαίρι και αποτρέποντας την να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον το χειμώνα εξοικονομούμε χρήματα από τα έξοδα ψύξης – θέρμανσης ενώ παράλληλα δημιουργούμε ένα πιο φιλικό κλίμα για τον καταναλωτή .
Τα ενεργειακά χρώματα αποτελούν πλέον βασική επιλογή στη θερμομόνωση των κτιρίων, καθώς χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, παρέχουν σημαντικά οφέλη σε μία κατοικία, συμβαδίζοντας παράλληλα και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις ανακλαστικότητας του ηλίου . Μπορούν να εφαρμοστούν σε περιπτώσεις παλαιότερων κτισμάτων , προσφέροντας οικονομική και αποτελεσματική λύση .
Η επιλογή των ενεργειακών χρωμάτων, αποτελεί ουσιαστικά και μία μορφή πρόληψης για τους καύσωνες του Ελληνικού καλοκαιριού , ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κτιρίου μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία κατά 2 – 4 βαθμους C στους εσωτερικούς χώρους.

Θερμομονωτικά Χρώματα και Ενέργεια

ftiaxnospiti.com

ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Υπολογίζεται ότι σε ένα σπίτι χωρίς μόνωση παρατηρούνται απώλειες

Από την ταράτσα περίπου 22%  και από την τοιχοποιία περίπου 43%.

Οδηγός υλικών θερμικής Μόνωσης

 1 . Για καινούργια σπίτια

 Ο πιο συνήθης τρόπος μόνωση που γίνεται είναι    εσωτερικά στήν διπλή τοιχοποιία . Ενδιάμεσα του εσωτερικού και του εξωτερικού τοίχου μπαίνει  μονωτικό υλικό , έτσι έχουμε μία καλή μορφή μόνωσης

        2 . Για παλαιά σπίτια

α . Εξωτερική θερμομόνωση

Το μονωτικό υλικό τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά του τοίχου  πάνω σε αυτό τοποθετείται ένα πλέγμα οπλισμού και ακολουθεί η κάλυψη του πλέγματος με ειδικό επίχρισμα.

β . Εσωτερική θερμομόνωση

Το μονωτικό υλικό τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του τοίχου και προστατεύεται από γυψοσανίδα

γ. Μόνωση ταράτσας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι μόνωσης , οί πλέον γνωστοί είναι

εφαρμογή με ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗ , με ΑΣΦΑΛΤΟΠΑΝΑ  , με ΠΙΣΣΑ ή και συνδιασμός αυτών .

Ιδανικά ολοκληρόμουμε τοίς εργασίες μας χρησιμοποιώντας  ένα πιστοποιημένο ακρυλικό  ειδικό θερμομονωτικό και ανακλαστικό χρώμα εξωτερικών τοίχων και ταρατσών, ελαστομερές πού να διατηρεί την ελαστικότητά του ακόμα και σε θερμοκρασίες από -20  έως  +80 βαθμούς Κελσίου  καλύπτωντας τέλεια  τά τριχοειδή και τοίς μικρορωγμές στις επιφάνειες προσφέροντας έτσι εξαιρετική στεγάνωση των εξωτερικών τοίχων από την υγρασία, νά εφαρμόζεται σε κάθε είδους νέα ή παλαιά επιφάνεια δημιουγώντας μία αδιάβροχη και ελαστική μεμβράνη, εξαιρετικά ανθεκτική στις εξωτερικές συνθήκες.

Θερμομονωτικά Χρώματα και Ενέργεια

Φτιάχνω σπίτι . Κατασκευάζω | Ανακαινίζω | Συντηρώ | Διακοσμώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here