7+1 Συμβουλές – Tips για το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού

0
835

Tips από επαγγελματίες για το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού σας!

Σκεφτείτε την εποχή του χρόνου

Καλό είναι να προγραμματίσετε καιρό πριν το βάψιμο και να έχετε προβλέψει το μοτίβο του καιρού που θα έχετε την εποχή που θα βάψετε. Επιλέξτε μια ξερή και άνομβρη εποχή του χρόνου καθώς και με χαμηλή υγρασία. Το χρώμα χρειάζεται χρόνο να στεγνώσει και δεν θα απορροφηθεί από την επιφάνεια αν δεν είναι στεγνή.

Εκτιμήστε την ποιότητα πάνω από την τιμή

Χρώμα καλύτερης ποιότητας σημαίνει ότι θα βάψετε λιγότερες φορές κατά τη πάροδο του χρόνου και θα έχετε καλύτερη κάλυψη επιφάνειας όταν βάφετε. Η τεχνολογία των χρωμάτων έχει βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με τα χρώματα να έχουν εγγύηση μεγαλύτερης διάρκειας από πριν. Πιθανόν να μπείτε στον πειρασμό να εξοικονομήσετε χρήματα από το χρώμα για το βάψιμο σπιτιού σας διαλέγοντας μια πιο φθηνή μάρκα αλλά μπορεί μακροπρόθεσμα να έχετε προβλημα και τελικά να πληρώσετε παραπάνω. 

Τρίψιμο και καθαρισμός της επιφάνειας

Η μπογιά δεν θα απορροφηθεί σε βρώμικες ή τραχιές επιφάνειες . Για το λόγο αυτό σιγουρευτείτε ότι οι επιφάνειες που θα βάψετε είναι λείες και αφήστε τες να στεγνώσουν. Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο σπιτιού δημιουργήστε μια ενιαία επιφάνεια όπου το χρώμα θα απορροφηθεί εύκολα.

Αποφύγετε τις φαγωμένες ή σάπιες επιφάνειες

Το χρώμα δεν θα εφαρμοστεί σε μισοφαγωμένες ή σαθρές επιφάνειες καθώς θα συνεχίσουν να ξεθωριάζουν. Έχετε αρκετές επιλογές σε αυτήν την περίπτωση όπως να καλύψετε κόλλα ξύλου ή νέο υλικό για να καλύψετε αυτές τις επιφάνειες και να μπορέσετε να εφαρμόσετε το χρώμα από πάνω.

Χρησιμοποιήστε αστάρι

Καλό είναι πριν ξεκινήσετε το βάψιμο σπιτιού να χρησιμοποιήσετε ένα καλό αστάρι. Συγκεκριμένα πριν το βάψιμο των επιφανειών πρέπει να τις ασταρώσουμε.  Αυτό είναι ένας καλός γενικός κανόνας αν και πολλά χρώματα συνδυάζουν αστάρι με χρώμα σε ένα προϊόν . Αυτά τα προϊόντα είναι πιο ακριβά αλλά μπορεί να συμφέρουν συγκριτικά από το να αγοραστούν ξεχωριστά αστάρι και μπογιά.

Βάψτε από πάνω προς τα κάτω

Αρχίζοντας από πάνω και δουλεύοντας προς τα κάτω σας βοηθάει να ελέγξετε καλύτερα τις “σταλαγματιές” καθώς θα δουλεύετε με τη βοήθεια της βαρύτητας και όχι “εναντίον” της.

Σφραγίστε το

Το να κλείνετε σωστά τα δοχεία του χρώματος θα σας βοηθήσει όταν τελειώσετε τη καθημερινή δουλειά να μην στεγνώσουν τα χρώματα για την επόμενη μέρα. Χρησιμοποιήστε ένα καουτσούκ σφυρί για να χτυπήσετε ελαφρά το κλειστό καπάκι. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε πλαστική ταινία πάνω στο άνοιγμα για να εξασφαλίσετε μια στεγανή σφράγιση.

Προετοιμάστε το έδαφος

Είναι εύκολο να ξεχάσετε πόσο ακατάστατο μπορεί να κάνει το χώρο σας το βάψιμο του σπιτιού, οπότε σιγουρευτείτε να καλύψετε το πάτωμα , τα φυτά και το χώρο γύρω από τον τοίχο που πρόκειται να βάψετε. Επίσης, μετακινήστε ή καλύψτε έπιπλα, μπάρμπεκιου κ.ά. Χρησιμοποιήστε πανιά ή σεντόνια για να καλύψετε τα πράγματα που θέλετε να προστατέψετε από τη μπογιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here