Ενεργειακά Κουφώματα

0
914
Ενεργειακά Κουφώματα
Ενεργειακά Κουφώματα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ 

Οδηγός για την σωστή επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε για τα Εξωτερικά κουφώματα  της κατοικίας σας

Η επιλογή των υλικών για τα εξωτερικά κουφώματα τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής νέας οικοδομής όσο  και  για την ανακαίνιση  ενός υφιστάμενου κτιρίου είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές για την επιτυχία της εργασίας.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε  να επιλέξετε ανάμεσα από  

3 τύπους πλαισίων  

Αλουμινίου | Συνθετκά PVC | Ξύλινα

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η διάρκεια και η απουσία συντήρησης

Κουφώματα Αλουμινίου

Για να ξεπεραστεί το γεγονός ότι το Αλουμίνιο, το οποίο είναι ένα μέταλλο, και είναι καλός αγωγός της θερμότητας, υπάρχουν Κουφώματα με ΘΕΡΜΟΔΙΑΚΟΠΗ , δηλαδή, με ένα ειδικό σχήμα του τμήματος πτέρυγας ικανό να παρεμποδίση τη θερμότητα να περάσει μέσα και να επιτρέψει έτσι έχουμε καλή θερμομόνωση.

Τα Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου είναι σχεδιασμένα ώστε οι άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες τους να συμβάλλουν στην αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας θέρμανσης και ψύξης. Έτσι επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων και προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα Ενεργειακό Κούφωμα Αλουμινίου οφείλει την θερμομόνωση του στην θερμοδιακοπή.

Τα Ενεργειακά Συστήματα Αλουμινίου είναι τα πλέον κατάλληλα για αντικατάσταση των παλιών σας κουφωμάτων. Οι απώλειες θα μηδενιστούν και η αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης της οικίας θα επιτευχτεί γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

ftiaxnospiti.com

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ  ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ PVC 

Τα συνθετικά κουφώματα  πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμβάλλοντας στη δημιουργία κτιρίου με υψηλή ενεργειακή απόδοση , που χρειάζεται χαμηλή ενέργεια για να θερμάνει ή να ψυχράνει τους χώρους

Κουφώματα Συνθετικά PVC

Τά Συνθετικά Κουφώματα ενδείκνυται για την παραγωγή μπαλκονόπορτων καί παραθύρων λόγω ενός συνόλου χαρακτηριστικών του τα οποία τα καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλα .Είναι μη ευαίσθητα σε οξέα, ανθεκτικά από τους μικροοργανισμούς αυτοσβενούμενα , έχουν υψηλή ακαμψία και παρέχουν εξαιρετική θερμομόνωση.

Το PVC αποτελείται από 57% αλάτι και 43% πετρέλαιο. Είναι θερμοπλαστικό υλικό, απαλλαγμένο από πλαστικοποιητές .Η παραγωγή του PVC απαιτεί λιγότερη χρήση ενέργειας από την απαραίτητη για την παραγωγή άλλων υλικών .

Tο PVC παρέχει θερμική μόνωση που με τη σειρά της επιτρέπει περαιτέρω εξοικονόμιση ενέργειας ,λόγω λιγότερης κατανάλωσης θέρμανσης και κλιματισμού, με αποτέλεσμα την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σήμερα, είναι πλέον τεχνολογικά δυνατή η επανένταξη θραυσμάτων που προκύπτουν από την εξώθηση προφίλ, υπολειμμάτων παραγωγής πλαισίων και παλιών κουφώματων PVC στο κύκλωμα παραγωγής.

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ  ΞΥΛΙΝΑ

Το ξύλο είναι από τα πιο κατάλληλα υλικά γιά ανθεκτικά κουφώματα

Κουφώματα Ξύλινα

Τα πιστοποιημένα ξύλινα κουφώματα αποτελούν  σωστή επιλογή στην εξοικονόμηση ενέργειας ,  εξοικονομούν σε μια οικία 8% – 10% ενέργεια σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος “εξοικονομώ κατ’ οίκον”.

Από τά πλέον ενδεδειγμένα υλικά, όσον αφορά τη θερμομόνωση, για κατασκευή κουφωμάτων είναι το ξύλο.  Η χρήση ξύλινων κουφωμάτων σε ένα κτίριο αυ τόματα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας που αυτό θα χρει αστεί για να θερμανθεί το χειμώνα ή να ψυχθεί το καλοκαίρι. Επίσης τα ξύλινα κουφώματα δεν απαιτούν σύστημα θερμοδιακοπής . Το ξύλο παρουσιάζει πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες . Λόγω της πορώδους δομής του περιλαμβάνει στη μάζα του αρκετό ποσοστό κενών χώρων, καθένα από τα οποία παγιδεύει τον ήχο και μειώνει την αντήχηση. Αυτό το κάνει μοναδικό υλικό για χρήση σε κούφωμα, αν αναλογιστεί κανείς τους θορύβους των πόλεων και την ανάγκη για ησυχία και ηρεμία που όλοι θέλουμε να έχουμε όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας. θερμομόνωση και θερμοδιακοπή.

Εξοικονόμηση ενέργειας και θερμομόνωση

Ένα θερμομονωτικό κούφωμα απομονώνει το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον εμποδίζοντας την μεταφορά θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο, περιορίζονται οι ρύποι και το κόστος λειτουργίας θέρμανσης και ψύξης.

Πιστεύουμε να σας δώσαμε μία εικόνα σχετικά με τους τύπους των Εξωτερικών Κουφωμάτων πού υπάρχουν στην Ελληνική αγορά .

Η τελική επιλογή είναι δική σας !

 

Φτιάχνω σπίτι . κατασκευάζω | ανακαινίζω | συντηρώ | διακοσμώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here