Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft ολοκλήρωσε την ειδική, “μη-κατασκοπευτική” έκδοση των Windows 10 για την Κινέζικη κυβέρνηση.

 Η συγκεκριμένη έκδοση των Windows 10, είναι το προϊόν της συνεργασίας της Αμερικάνικης εταιρείας με την CTEC (China Electronics Technology Group). Από ότι φαίνεται λοιπόν, η εταιρεία με έδρα στο Redmond, κατάφερε να παραδώσει αυτό που η ίδια πίστευε ότι ήταν απίθανο: μία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος που δεν κατασκοπεύει τους χρήστες.

 

Στο παρελθόν, η Κινέζικη κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τα Windows 8 και τα παράγωγα τους, επικαλούμενη ανησυχίας που αφορούν στην ασφάλεια των δεδομένων, και στην συνέχεια ξεκίνησε μία αντιμονοπωλιακή έρευνα εναντίον της Microsoft. Αυτό, είχε ως συνέπεια η Microsoft να μείνει σε μεγάλο βαθμό εκτός ανταγωνισμού, σε ένα κυβερνητικό τομέα ενός τεράστιου κράτους, που συνεργάζεται με πολλές επιχειρήσεις στην Κίνα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση και τον κρατικό τομέα.

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να φανταστεί κάποιος πόσα χρήματα ενδεχομένως χάθηκαν από τον “αποκλεισμό” της. Η Microsoft, όπως ήταν φυσιολογικό, δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να χαθεί, αφήνοντας τον συγκεκριμένο τομέα στις διανομές του Linux, μετά τις προσπάθειες της Κινέζικης κυβέρνησης να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα (το εν λόγω λειτουργικό σύστημα, Kylin, απέτυχε) και την πρωτοβουλία για την δημιουργία του διαδόχου του, NeoKylin.

Αν θυμάστε, μετά τον ντόρο που είχε γίνει σχετικά με τα χαρακτηριστικά τηλεμετρίας, η Microsoft είχε υπερασπιστεί την θέση της και το λειτουργικό της σύστημα, υποστηρίζοντας πως τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τηλεμετρίας και η συλλογή δεδομένων και στοιχείων ήταν τόσο βαθιά ριζωμένα στο λειτουργικό της σύστημα, που η κατάργηση τους θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα σε θεμελιώδες επίπεδο. Αυτό βεβαίως, και όπως αποδείχτηκε, στην περίπτωση που δεν έχετε τα χρήματα –ή ενδεχομένως τα έσοδα στην περίπτωση της Microsoft- να χρηματοδοτήσετε την ανάπτυξη μίας προσαρμοσμένης έκδοσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here