Συμβουλές για εύκολες μετακομίσεις

0
799
Couple moving in new home house. Young interracial couple in moving in mess. Asian woman, Caucasian man.

Συμβουλές για εύκολες μετακομίσεις

Αγχώνεστε για την μετακόμιση και δεν ξέρετε πως να ξεκινήσετε; Ας δούμε όμως ψύχραιμα όλα τα στάδια της μετακόμισης και της προετοιμασίας αυτής.

Οργανώστε το πακετάρισμα και όλη την μετακόμιση

  1. Αρχικά, ψάξτε να βρείτε όσες περισσότερες κούτες μπορείτε από καταστήματα supermarket και καταστήματα παιχνιδιών προκειμένου να αποφύγετε την αγορά τους.
  2. Στη συνέχεια, αγοράστε κολλητική ταινία, μαρκαδόρους (διαφορετικών χρωμάτων για δική σας διευκόλυνση)και  αεροπλάστ ( αν θέλετε να συσκευάσετε όλα τα εύθραυστα αντικείμενα μόνοι σας). Το αεροπλάστ είναι το υλικό περιτυλίγματος με τις φυσαλίδες για τα ευαίσθητα αντικείμενα. Οι περισσότερες μεταφορικές της πλατφόρμας προσφέρουν αυτή την υπηρεσία του αμπαλάζ και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αγορά του υλικού. Ωστόσο ,ποτέ δεν μπορείς να υπολογίσεις πόση ταινία θα χρειαστείς, για αυτό πάρτε 1- 2 παραπάνω.
  3. Μαζέψτε παλιές εφημερίδες για συσκευασία των εύθραυστων αντικειμένων .

ζευγάρι μετακομίζει κουβαλάει κούτες

Δεύτερο στάδιο είναι το πακετάρισμα.

  1. Καλό είναι να κάνετε ένα πρόχειρο πλάνο σχετικά με όλα τα αντικείμενα και τα ρούχα που έχετε για μετακόμιση ώστε να γνωρίζετε χοντρικά τον όγκο που έχετε να διαχειριστείτε .Ξεκινήστε με ότι υπάρχει στις ντουλάπες, τα ντουλάπια και τα συρτάρια , ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος αυτός και να δείτε τι σας μένει.
  2. Σε ένα σάκο βάλτε τα απολύτως απαραίτητα και ότι χρειάζεστε άμεσα τις πρώτες ώρες και μέρες εγκατάστασης στο νέο σπίτι.
  3. Συσκευάστε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Αν στο πακετάρισμα ασχολείστε δυο ή και παραπάνω άτομα , αναλάβετε ο καθένας από ένα δωμάτιο για μεγαλύτερη ταχύτητα στην κατανομή των εργασιών.Αν θέλετε να διασκεδάσετε λίγο στη διαδικασία , αφήστε ένα δωμάτιο να το κάνετε μαζί με την παρέα σας ή την οικογένεια σας για να εκτονωθεί και η κούραση σας.
  4. Καλό είναι καθ’ ολή τη διάρκεια της μετακόμισης να ορίσετε έναν υπεύθυνο που να δίνει οδηγίες και να βοηθάει στην καλύτερη οργάνωση της. Αλλιώς μπορεί να κάνετε παραπάνω χρόνο και να υπάρξει μεγάλη ασυνενοησία.
  5. Σημειώστε με τους μαρκαδόρους τις κούτες για κάθε δωμάτιο με διαφορετικό χρώμα μαρκαδόρο έτσι ώστε να αναγνωρίζετε εύκολα τι πάει που.
  6. Κάντε μια ιδιαίτερη σημείωση για τα υγρά και τα εύθραυστα με βέλη που να δείχνουν την πάνω μεριά της κούτας ώστε να ξέρουν από τη μεταφορική να μην τα αναποδογυρίσουν.
  7. Προσπαθήστε να ομαδοποιήσετε κάποια πράγματα και να μην πελαγώνετε από τα διάφορα μικροαντικείμενα που θα εμφανίζονται στη προσπάθεια σας να πακετάρετε.

Το τρίτο στάδιο σε μια μετακόμιση είναι ουσιαστικά και το τελευταίο που καμιά φορά μας αγχώνει χωρίς να υπάρχει λόγος είναι το ξεπακετάρισμα. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζοντας το χρόνο που αφιερώσατε για να τα πακετάρετε όλα αυτά είτε ήταν λίγος είτε πολύς, νομίζετε ότι θα χρειαστείτε άλλο τόσο για το ξεπακετάρισμα. Αν όμως έχετε οργανώσει καλά το πακετάρισμα και αποβάλετε το συναίσθημα του άγχους και της κούρασης της μετακόμισης- όσο γίνεται θα δείτε πόσο πιο απλή διαδικασία είναι. Σκεφτείτε ότι κατά τη διάρκεια του πακεταρίσματος έπρεπε να οργανώσετε και πως θα το πακετάρετε ενώ στο τέλος θα έχετε μόνο τη τακτοποίηση των πραγμάτων. Δεν είναι απλή ούτε σύντομη διαδικασία αλλά δεν χρειάζεται να χάσετε το μπούσουλα και να αγχωθείτε για την μετακόμιση. Γενικότερα, πρέπει να κοιτάξετε να χαρείτε και την νέα αρχή που σηματοδοτεί η αλλαγή σπιτιού και να απαλλαγείτε από την πίεση της διαδικασίας της μετακόμισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here