Πέτρος Τατσόπουλος:Η συγκλονιστική μάχη που έδωσε για τη ζωή του

0
435
Πέτρος Τατσόπουλος-Η συγκλονιστική μάχη που έδωσε για τη ζωή του-allimatia.gr-1810
Πέτρος Τατσόπουλος-Η συγκλονιστική μάχη που έδωσε για τη ζωή του-allimatia.gr-1810

Πέτρος Τατσόπουλος:Η συγκλονιστική μάχη που έδωσε για τη ζωή του

Πέτρος Τατσόπουλος:Ο Πέτρος Τατσόπουλος περιέγραψε τη στιγμή που έπαθε το ανεύρυσμα μέσα στο στούντιο του ALPHA, και τις αγωνιώδεις στιγμές που ακολούθησαν, μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο και να μπει αμέσως στο χειρουργείο.

 

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» και τον Αντώνη Σρόιτερ ο Πέτρος Τατσόπουλος θυμήθηκε το πρωινό εκείνης της ημέρας όταν τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε. «Είμαι καλεσμένος στον ALPHA, στον κ. Χατζή και την κυρία Μπόλα. Ξυπνάω καλά, δεν έχω δυσφορία, η ημέρα είναι υπέροχη, καλοκαίρι για Οκτώβριο. Στο στούντιο ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά. Μια μαχαιριά στο στήθος, δεν μπορώ να την πω αλλιώς. Εκ των υστέρων μου είπαν ότι η επίσημη ορολογία για αυτό που μου συνέβη, ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, ένας παράλληλος χαρακτηρισμός περιλαμβάνει τη λέξη ξιφίδιο. Νιώθεις μια μαχαιριά στην καρδιά, η οποία αντανακλάται κιόλας, αντικατοπτρίζεται στην πλάτη. Πολύ δυνατή μαχαιριά, πολύ έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη».

 

 

<<Ο Δημήτρης Βίτσας έμεινε στο πλευρό μου μέχρι να ρθει το ασθενοφόρο>>

Όσον αφορά στο εάν σκέφτηκε ότι ήταν στον τηλεοπτικό «αέρα». «Η πρώτη επίδραση του «αέρα» ήταν κατασταλτική» είπε. «Δηλαδή, όταν είσαι στον αέρα δεν σε κινητοποιεί με τον ίδιο τρόπο που θα σε κινητοποιούσε αν δεν ήσουν στον αέρα. Έχεις μια ντροπή, μια αιδώ που λες ‘Μην γίνω ρεζίλι’».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε ακόμη και τα όσα γράφτηκαν για τον Δημήτρη Βίτσα, λέγοντας ότι το να παρουσιάσεις όλο αυτό σαν τον «ανάλγητο συριζαίο», αν δεν το κάνεις για πλάκα έχει τόσα αποθέματα μοχθηρίας που πρέπει να μας προβληματίσει, τονίζοντας ότι ο κ. Βίτσας, όπως και ο ίδιος άλλωστε, δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε. Αποκάλυψε ακόμη ότι ήταν στο πλευρό του για όση ώρα περίμενε στο στούντιο το ασθενοφόρο και ήταν ο Δημήτρης Βίτσας που ενημέρωσε την σύζυγο του Πέτρου Τατσόπουλου για το τι συνέβαινε, προσπαθώντας, μάλιστα, να την καθησυχάσει.

Πέτρος Τατσόπουλος:Περιγράφει τη σειρά των γεγονότων όπως τα βίωσε

«Δεν υπήρχε περιθώριο λάθους.Έπρεπε να γίνει συντονισμός πολλών ανθρώπων με απόλυτη ακρίβεια σε μηδέν χρόνο. Έχω μια μεγάλη κατάπτωση. Η Ελένη, η γυναίκα μου, είπε πως μόλις με είδε είχε την εντύπωση πως κάποιος με είχε καταβρέξει με ένα λάστιχο. Ήταν ιδρώτας. Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες από τις οποίες πρέπει να σου πω, ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη.

Για αυτούς, που η εργατική τους δύναμη είναι το μυαλό τους, το να έχουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, κατ’ επέκταση κινητικές, ηπατικές, νεφρικές, μπορεί να είναι χειρότερο και από το θάνατο. Το ανεύρυσμα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής για μια σειρά από τραγωδίες, με πολύ λίγες πιθανότητες να έβγαινα ζωντανός, το ανεύρυσμα θεωρείται μια από τις; Υψηλότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου ενώ, μόνο το 33% επιζεί και από όσους καταφέρουν να επιζήσουν από το χειρουργείο».

Όσα είπε για το χειρουργείο του από τον Δημήτρη Λυμπεριάδη ενώ ήταν σχεδόν ξύπνιος

«Νομίζω ότι έπαιξε κλειδί και δεν μπορώ παρά να εκδηλώσω την ευγνωμοσύνη μου στον Δημήτρη Λυμπεριάδη. Έπρεπε να πάρει μια σειρά από αποφάσεις σε χρόνο μηδέν. Είπε πρέπει να μπει αμέσως σε χειρουργείο… σε σημείο που αρχίζει και γίνεται σπλάτερ λίγο μετά». Ενώ τον κοίμιζαν ο χειρουργός του τον άνοιγε σιγά – σιγά. «Κοίτα, και αν το κατάλαβα το κατάλαβα για τόσα λίγα δεύτερα, που είναι τόσο μεγάλο το σοκ εκείνη τη στιγμή… κάτω από καταστάσεις τρομερού πόνου ένας δευτερεύων πόνος μπορεί να περάσει και απαρατήρητος.

 

 

”Τι σου άφησε αυτή η περιπέτεια;”

«Αφήνει πολλά πράγματα παράλληλα και ταυτόχρονα» είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος. « Πράγματα που δεν μπορείς να τα φανταστείς. Τα περισσότερα τα αφήνει η τύχη. Υπήρχε ένα βιβλίο του Ζακ Μονό, ενός Γάλλου νομπελίστα, το «Η τύχη και η αναγκαιότητα» και θυμάμαι ότι ανέφερε πως όλες οι δυνάμεις στη φύση είναι συνδυασμός τύχης και αναγκαιότητας τηρουμένων των αναλογιών και στη δική μου περίπτωση συνέβη κάτι αντίστοιχο».

 

 

Πέτρος Τατσόπουλος: ”Ξαφνικά σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή”

Τι σου έμαθε αυτή η περιπέτεια, τον ρωτά ο δημοσιογράφος. «Ότι ξαφνικά σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή. Αφού, τυπικά τουλάχιστον, δεν είμαι καρδιοπαθής αυτή τη στιγμή, έχω θεραπευτεί και βρίσκομαι στο στάδιο της αποκατάστασης, έχω περάσει τους μεγάλους σκοπέλους και υφάλους της εγκεφαλικής ανεπάρκειας, νιώθω ότι κάποιος μου λέει: Ωραία, σβήσε τώρα, σβήνουμε τα 60, ξανά ξεκινάμε από την αρχή. Όλα αυτά που θεωρούμε κοινό τόπο, το οξυγόνο υπάρχει, το νερό υπάρχει, όλα τα αγαθά υπάρχουν, ε, καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here