Ακολουθώντας την ίδια πολιτική τα τελευταία χρόνια, η Apple θα παρουσιάσει το κινητό μέσα στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου μαζί με τα iPhone 7S / 7S Plus, τους “απλούς” συνεχιστές των μοντέλων που ήδη κυκλοφορούν.

Το τελευταίο διάστημα όμως οι φήμες φουντώνουν για πιθανή καθυστέρηση της κυκλοφορίας του iPhone 8 λόγω διάφορων προβλημάτων. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η φήμη πως οι άνθρωποι του Cupertino είναι ανήσυχοι για το αν προλάβουν να παρουσιάσουν στο κοινό την συσκευή σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή που διαβεβαιώνει πως έχει γνώση της κατάστασης, τον περασμένο μήνα τα στελέχη της Apple βρίσκονταν σε μια ελαφριά κατάσταση πανικού λόγω του γεγονότος πως μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να τελειοποιηθεί το software των λειτουργιών του νέου smartphone.

Ανά τα χρόνια, είναι γνωστό πως οι προτάσεις της Apple ενσωμάτωναν είτε καινοτόμες (για την εποχή) λειτουργίες, είτε κατά κύριο λόγο χαρακτηριστικά που είχαμε δει πρώτη φορά σε άλλες συσκευές, αλλά με τέλεια λειτουργικότητα. Αυτόν ακριβώς τον στόχο φοβούνται να μην πετύχουν στην Apple με το iPhone 8.

Η πηγή αριθμεί τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα δούμε πρώτη φορά (σε iPhone) στο iPhone 8 και λόγω έλλειψης χρόνου πιθανόν να μην λειτουργούν με τον τρόπο που θα ήθελε η εταιρεία. Αρχικά έχουμε την ασύρματη φόρτιση. Η πηγή σημειώνει πως η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που θα χρησιμοποιήσει η Apple στο νέο iPhone δεν θα είναι κάποιο νέο καινοτόμο είδος. Αντιθέτως, πρόκειται για ασύρματη φόρτιση της κατηγορίας Qi.

Το Cupertino θέλει να τελειοποιήσει την διαδικασία αυτή, αλλά φαίνεται πως ο χρόνος δεν επαρκεί. Δεν αποκλείεται το κινητό να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών με περιορισμένες δυνατότητες ασύρματης φόρτισης και αργότερα, πιθανώς μέσω ενημέρωσης, να “απελευθερωθεί” το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (όπως έγινε με το Portrait Mode στο iPhone 7 Plus).

Η δεύτερη τεχνολογία που αποτελεί τροχοπέδη σύμφωνα με την πηγή είναι η 3D αναγνώριση προσώπου. Αρκετές πληροφορίες ήθελαν την συγκεκριμένη μέθοδο ασφαλείας να αντικαθιστά τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αφού είναι δύσκολο για την Apple να προλάβει να τον ενσωματώσει κάτω από την οθόνη. Για άλλη μια φορά το χαρακτηριστικό αυτό δεν βρίσκεται στο επιθυμητό στάδιο ανάπτυξης που θα ήθελε ο κατασκευαστής.

Το πρόβλημα είναι πως αν όντως ο αναγνώστης αποτυπομάτων εκλείπει από το νέο smartphone και η αναγνώριση προσώπου δεν είναι έτοιμη σύντομα, η Apple κινδυνεύει να “μείνει” μόνο με το ξεκλείδωμα μέσω κωδικού, κάτι που φυσικά δεν θέλει εν έτει 2017.

Τέλος, έχουμε φυσικά το ζήτημα με την έλλειψη OLED panels. Η Samsung είναι ο μόνος πάροχος της Apple στις OLED οθόνες και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει επαρκές απόθεμα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι τυχαίο που αρκετές αναφορές κάνουν λόγο για παρουσίαση της συσκευής τον προαναφερθέντα μήνα, αλλά διάθεση της (και μάλιστα σε περιορισμένο αρχικά αριθμό) τον Νοέμβριο.

Με τον καιρό η Samsung θα καλύψει τις ανάγκες του Cupertino, αλλά με βάση την παραγωγή και τις ανεπίσημες πληροφορίες που διαρρέουν, αυτό δεν θα γίνει μέχρι τον χειμώνα.

Εν κατακλείδι, η Apple φαίνεται πως τα έχει δώσει όλα για την κυκλοφορία του iPhone 8, αλλά ίσως ο τεχνολογικός κόσμος να μην είναι ακόμα έτοιμος για μια τέτοια συσκευή. Μια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης με ταχύτατα αποτελέσματα, μηδαμινές σπατάλες ενέργειας και ελάχιστη κόπωση της μπαταρίας, ένας σχεδόν αλάνθαστος 3D αναγνώστης προσώπου και απεριόριστα OLED panels για να καλύψουν την ζήτηση ίσως να είναι ανέφικτα για τον Σεπτέμβριο του 2017.

Φυσικά, μπορεί να μην αληθεύει τίποτα εκ των παραπάνω, αλλά όσο περνάει ο καιρός διαρρέουν όλο και περισσότερες αναφορές για καθυστέρηση της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου iPhone 8. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε την συσκευή για πρώτη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες. Το ερώτημα είναι πότε θα την πιάσουμε στα χέρια μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here