Ο κατασκευαστής ‘sex toy’ που απευθύνεται σε ζευγάρια, συμφώνησε να επιστρέψει αρκετά εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε χρήστες, των οποίων οι ερωτικές συνήθειες εκτίθεντο στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ο καναδικός όμιλος φαίνεται πως αποδέχτηκε να αποζημιώσει τους χρήστες με το αστρονομικό ποσό των 3.75 εκατ. δολαρίων για ηθική βλάβη, με τη χρηματική αποζημίωση να αγγίζει τις 10.000 δολάρια ανά χρήστη, του οποίου τα προσωπικά δεδομένα τέθηκαν σε κίνδυνο.

 Το εν λόγω παιχνίδι ονόματι We Vibe, απευθύνεται σε ζευγάρια και προσφέρει σύμφωνα με τους εμπνευστές του, επιπλέον απόλαυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Το σύγχρονο σεξουαλικό βοήθημα διαθέτει blue tooth, με το οποίο μπορεί να συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο.

Με αυτό τον τρόπο μπορούσε κανείς να παραμετροποιεί τις προτιμήσεις του, αλλά και να ελέγχει το αξεσουάρ από απόσταση, κάτι που η εταιρία προωθούσε ως επιπλέον ατού του δονητή που μπορούσε να γίνει μέσω σεξουαλικής συνεύρεσης από μακριά. Όπως φαίνεται, αυτή η σύνδεση και η προσαρμογή της συσκευής στις συνήθειες και τις προτιμήσεις των χρηστών, έδινε τη δυνατότητα σε επίδοξους χάκερ να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα.

Η συλλογική αγωγή κατά της εταιρίας ήρθε έπειτα από αναφορά ειδικών της κυβερνοασφάλειας σε σχετικό συνέδριο για την πειρατεία που έλαβε χώρα τον περασμένο χρόνο. Αδυναμίες στην ασφάλεια της εφαρμογής του δονητή έδιναν τη δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα, ακόμη και κατά περίπτωση τον έλεγχο της συσκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here