Η καναδική εταιρεία ερωτικών αξεσουάρ We-Vibe θα καταβάλει έως και 10.000 δολάρια Καναδά σε κάθε αγοραστή του «έξυπνου» δονητή της We-Vibe 4 Plus, καθώς συγκέντρωνε δεδομένα από τη χρήση τους χωρίς τη συγκατάθεση των καταναλωτών.

 Η απόφαση ελήφθη από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ιλινόις, το οποίο υποχρεώνει τη Standard Innovation, μητρική της We-Vibe, σε συνολική αποζημίωση 4 εκατ. δολαρίων Καναδά.

 

Από αυτό το ποσό, έως και 10.000 δολάρια θα λάβουν οι αγοραστές του We-Vibe 4 Plus που χρησιμοποιούσαν και την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό ή το tablet τους. Σε αντίθετη περίπτωση, κάθε καταναλωτής θα αποζημιωθεί με έως και 199 δολάρια.

Μέσω της εφαρμογής, «τα ζευγάρια μπορούν να κρατήσουν αναμμένη τη φωτιά, είτε βρίσκονται μαζί είτε σε απόσταση», όπως διαφημίζει η εταιρεία. Κι αυτό γιατί η application δίνει τη δυνατότητα τηλεχειρισμού του δονητή, ώστε π.χ. να μπορεί ο ερωτικός σύντροφος να… αλληλεπιδράσει με το αξεσουάρ, ακόμη κι αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

Ωστόσο, η εφαρμογή διαβιβάζει στους σέρβερ της Standard Innovation στοιχεία όπως η θερμοκρασία της συσκευής και η συχνότητα δόνησης, από τα οποία μπορεί εύκολα να προκύψει το προφίλ της σεξουαλικής δραστηριότητας των χρηστών.

Σε δελτίο Τύπου της πάντως, με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η Standard Innovation αναφέρει πως έχει ήδη διευθετήσει τα προβλήματα ασφάλειας και προστασίας των ιδιωτικού απορρήτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here