Η κάμερα του επόμενου iPhone

Bloomberg: Η Apple έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την επαυξημένη πραγματικότητα, και θα ξεκινήσει από την κάμερα του επόμενου iPhone

0
697
Η κάμερα του επόμενου iPhone
Η κάμερα του επόμενου iPhone

Με το iPhone 7 να τα πηγαίνει τελικώς εξαιρετικά από άποψη πωλήσεων, αλλά να μην ενθουσιάζει με τον σχεδιασμό του, που παρέμεινε όμοιος με τις προηγούμενες δύο γενιές, οι περισσότεροι περιμένουν κάτι επαναστατικό από τον διάδοχο του.

Από ότι φαίνεται, η κάμερα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο αφού σύμφωνα με τον Mark Bergen, αναλυτή στο Bloomberg οι επενδυτές επιθυμούν ένα νέο προϊόν που θα φέρει νέα έσοδα, και η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Ο Tim Cook έχει στο παρελθόν εκφραστεί κολακευτικά για την επαυξημένη πραγματικότητα (AR, Augmented Reality) φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι θα είναι καλύτερη και περισσότερο υποσχόμενη.

To Bloomberg αναφέρει ότι άνθρωποι με γνώση πάνω στα μελλοντικά σχέδια της Apple ισχυρίζονται ότι η Αμερικάνικη εταιρεία έχει φιλόδοξα σχέδια για την επαυξημένη πραγματικότητα και ετοιμάζεται να την φέρει στους καταναλωτές. Οι εταιρεία λέγεται πως έχει ήδη προσλάβει κορυφαία στελέχη από την βιομηχανία, οι οποίοι εργάζονται πάνω σε ένα ζευγάρι γυαλιά AR, ουσιαστικά ξεκινώντας από εκεί που άφησε η Google τα πράγματα με τα δικά της Google Glass. Επιπλέον, φημολογείται ότι ήδη έχει τοποθετήσει τουλάχιστον 1000 άτομα πάνω στο εγχείρημα.

Ένα πρώην στέλεχος της Dolby Labs πρόκειται να “τρέξει” το project ως επικεφαλής, σε συνεργασία με μηχανικούς και στελέχη που έχουν εργαστεί πάνω σε projects όπως τα Oculus RiFT και Microsoft Hololens, καθώς με έναν ειδικό στα ψηφιακά εφέ που έχει εργαστεί στην βιομηχανία του κινηματογράφου.
Πάνω στο εγχείρημα θα εργαστούν βεβαίως και διάφορα στελέχη και εταιρείες που έχει εξαγοράσει στο παρελθόν από τον χώρο της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here