Μία ευρεσιτεχνία της Apple, που ανακαλύφθηκε από το Apple Insider, δείχνει, ότι ο γίγαντας από το Cupertino παίζει με την ιδέα να δημιουργήσει ένα docking station για το iPhone ή για το iPad που μοιάζει με laptop.

Στην μία περίπτωση, το iPhone εισέρχεται σε μία ειδική υποδοχή στο laptop-dock που βρίσκεται στην θέση που παραδοσιακά υπάρχει το touchpad. Το laptop λειτουργεί ως ένα τερματικό χωρίς “καρδιά” (επεξεργαστή, μνήμη κ.λπ), αφού τον ρόλο της επεξεργασίας των δεδομένων αναλαμβάνει το ίδιο το iPhone (το κινητό στην συγκεκριμένη περίπτωση αναλαμβάνει και τον ρόλο του touchpad μέσω της οθόνης αφής του).

Στην δεύτερη περίπτωση, βλέπουμε το iPad, να αναλαμβάνει επιπλέον και τον ρόλο της… οθόνης, ενώ όπως παρατηρούμε το dock διαθέτει touchpad.

Η Apple βλέπει το iPhone ως την “καρδιά” του μελλοντικού… MacBook

Τέτοιες ιδέες, έχουν πάρει την μορφή προϊόντων στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα από την Motorola με το Atrix 4G αλλά και πιο πρόσφατα από την HP. Tο Elite x3 Lap Dock επεκτείνει τις δυνατότητες του smartphone Elite x3 με ένα premium dock που διαθέτει οθόνη Full HD, πλήρες πληκτρολόγιο και trackpad. Καμία από τις δύο λύσεις δεν ενθουσίασε τους χρήστες, οπότε δεν είναι σίγουρο πως η συγκεκριμένη λύση της Apple θα καταλήξει σε πραγματικό προϊόν.

Service iPhone Κινητά.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι φαίνεται πως τους αρέσει να αλλάζουν το κινητό τους συχνά, κάθε χρόνο ή δύο χρόνια. Αντίθετα, οι φορητοί υπολογιστές έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αφού οι περισσότεροι χρήστες δεν βρίσκουν τον λόγο να αλλάζουν το laptop τους τόσο συχνά. Πολλοί δύσκολα λοιπόν θα πέσουν στην… παγίδα, όπως λέει το TheNextWeb, ενός κύκλου αντικατάστασης δύο ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here