ΥΛΙΚΑ300 γρ. γαριδούλες αποφλοιωμένες τις μικρές
300 γρ. γαριδούλες ολόκληρες τις μικρές
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ούζο
1/2 κούπα φύλλα βασιλικού
1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
1 πακέτο λιγκουϊνιαΤι κάνουμε
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μικρή κατσαρόλα το σωτάρουμε στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το 1 σφηνάκι ούζο.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα -τα φρέσκα μυρωδικά τα βάζουμε πάντα στο τέλος του βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους.Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά.
Απο τις ολόκληρες γαρίδες κρατάμε 6 τεμ.όπως ειναι και τις υπόλοιπες τις αποφλοιώνουμε κρατόντας ακέραια τα κεφάλια τους και τις ουρές τους.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο αφου το έχουμε περάσει απο την πρέσα.
Το αφήνουμε 1-2 λεπτά να αρωματιστεί το λαδάκι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν το γνωστό ροζ-πορτοκαλί χρώμα.
Σβήνουμε με το τελευταίο σφηνάκι ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες ανακατεύοντας ενώ έχουμε δυναμώσει την ένταση της εστίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Βράζουμε για 1 με 2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καλή όρεξη!!!
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ούζο
1/2 κούπα φύλλα βασιλικού
1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
1 πακέτο λιγκουϊνιαΤι κάνουμε
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μικρή κατσαρόλα το σωτάρουμε στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το 1 σφηνάκι ούζο.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα -τα φρέσκα μυρωδικά τα βάζουμε πάντα στο τέλος του βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους.Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά.
Απο τις ολόκληρες γαρίδες κρατάμε 6 τεμ.όπως ειναι και τις υπόλοιπες τις αποφλοιώνουμε κρατόντας ακέραια τα κεφάλια τους και τις ουρές τους.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο αφου το έχουμε περάσει απο την πρέσα.
Το αφήνουμε 1-2 λεπτά να αρωματιστεί το λαδάκι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν το γνωστό ροζ-πορτοκαλί χρώμα.
Σβήνουμε με το τελευταίο σφηνάκι ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες ανακατεύοντας ενώ έχουμε δυναμώσει την ένταση της εστίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Βράζουμε για 1 με 2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καλή όρεξη!!!