Βούλωσε ο νιπτήρας; δείτε πως θα κάνετε απόφραξη

0
941

Σε όλους μας έχει τύχει να συναντήσουμε ένα βουλωμένο νεροχύτη,  νιπτήρα ακόμα και μπανιέρα, όπου για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος  η πρώτη σκέψη που γίνεται είναι η κλήση προς ένα υδραυλικό ή και ακόμα ενός ολόκληρου συνεργείου απόφραξης. Προφανώς ένας υδραυλικός ή ένα ολόκληρο συνεργείο διαθέτει περισσότερες γνώσεις για τις αποφράξεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και να ξεβουλώσετε μονοί σας τον νεροχύτη ή οποιαδήποτε άλλη υδραυλική συσκευή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις από επαγγελματίες υδραυλικούς υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να βουλώσει ένας νιπτήρας, μια μπανιέρα η νεροχύτης. Μια λύση για να αντιληφθείτε αν  υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αποχέτευση σας, είναι  όταν ανοίγετε τη βρύση στο μπάνιο ή στην κουζίνα , να  έρχεται μια άσχημη μυρωδιά, τότε να είστε βέβαιοι  πως αν δεν λάβετε δράση  σύντομα θα χρειαστείτε κάποιον υδραυλικό.

Όσο αφορά τις   αποχετεύσεις λόγω μικρής κλίσης και πολλών γωνιακών τμημάτων δημιουργούν στο εσωτερικό τους το λεγόμενο πουρί, το οποίο οφείλεται κυρίως από τρίχες ,σαπουνάδες και από  υπολείμματα φαγητού που δεν κατάφεραν να εκδιωχθούν μαζί με τη  ροή των νερού.

Όταν η αποχέτευση λοιπόν βουλώσει, οι πρώτες βοήθειες που έχει στην διάθεση της κάθε νοικοκυριό  είναι η παραδοσιακή βεντούζα απόφραξης. Σύμφωνα  με τα λεγόμενα των υδραυλικών ο μηχανικός καθαρισμός είναι προτιμότερος από τον χημικό, καθώς η χρήση των  χημικών  μέσων  απόφραξης από άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν την αντίδραση τους  ενδέχεται πολύ πιθανών  να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημία όπως για παράδειγμα η  διάβρωση  των  σωληνώσεων.

Απόφραξη με βεντούζα

Τα βήματα λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποφράξεις με την χρήση μιας βεντούζας είναι τα ακόλουθα :

  • Σφραγίζετε  το σημείο το οποίο θέλετε να ξεβουλώσετε (το πώμα του νεροχύτης ή της μπανιέρας)  με την βεντούζα
  • Γεμίζετε με νερό μέχρι να καλυφτεί η βεντούζα
  • Κλείνετε  την υπερχείλιση με ένα πανί ή μια κολλητική ταινία
  •   Εφαρμόστε τη παλινδρομική κίνησης πάνω και κάτω

Σε περίπτωση όπου το πρόβλημα αφορά τον νεροχύτη και η μέθοδος «βεντούζα» δεν φέρει επιθυμητά αποτελέσματα τότε θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Να αποσυναρμολογήσετε τις σωληνώσεις κάτω από τον νεροχύτη
  •  Να τις καθαρίσετε
  •  Να συναρμολογήσετε και να δοκιμάσετε την ροή του νερού

Αν δεν λύσει το πρόβλημα σας η παραπάνω μέθοδος τότε ένα άλλο tip που μπορείτε να κάνετε, είναι να ξεβιδώσετε το σιφόνι που συνήθως βρίσκετε κάτω από τον νιπτήρα, να φορέσετε οπωσδήποτε γάντια και με την χρήση ενός αντικείμενου όπως για παράδειγμα ενός κατσαβιδιού να αφαιρέσετε το πουρί που πολύ πιθανά να έχει μαζευτεί στο σωλήνα που οδηγεί στη αποχέτευση. Όπως και να οι παραπάνω οδηγίες αφορούν απλές αποφράξεις. Αν αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο πρόβλημα τότε η καλύτερη λύση είναι να ειδοποιήσετε κάποιον υδραυλικό. Υδραυλικούς για αποφράξεις Αθήνα μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο του myconstructor αλλά και εταιρείες αποφράξεων που έρχονται άμεσα στον χώρο σας εντός λίγων λεπτών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here