«Η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν αναδεικνύει τους κινδύνους της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη»
Την άμεση επιστροφή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot και των Ελλήνων στρατιωτικών από τη Σαουδική Αραβία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την πρόσφατη υπογραφή αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν.Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι η εξέλιξη αυτή, λίγες ημέρες μετά την ενεργοποίηση των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, «αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το στρατηγικό αδιέξοδο και τους κινδύνους της Ι.Χ. εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει παράλληλα το ερώτημα προς την κυβέρνηση τι άλλο θα πρέπει να συμβεί ώστε να αποφασιστεί η απόσυρση των ελληνικών Patriot από τη Σαουδική Αραβία.
«Η ελληνική πυροβολαρχΙα και οι Ελληνες στρατιωτικΟΙ πρέπει Αμεσα να επιστΡέψουν στη χώρα μας και να μην Εχουν καμΙα εμπλοΚΗ στον ΠΟλεμο στη Μέση ΑνατολΗ», αναφΕρει χαρακτηριστιΚΑ η ανακοΙνωση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται, τέλος, υπέρ μιας διαφορετικής κατεύθυνσης στην ελληνική εξωτερική πολιτική, ζητώντας «επιστροφή σε μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια τέτοια πολιτική θα πρέπει να υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και να προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, με το κόμμα να παραπέμπει στην εξωτερική πολιτική που, όπως υποστηρίζει, υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


















![[381379] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)](https://allimatia.gr/wp-content/uploads/2026/08/6700317-696x464.jpg)









