Μεγάλη δημοσκόπηση από τοn ΑΝΤ1

0
671

Προβάδισμα 10,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 25,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΚΚΕ 5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%, το Ποτάμι 1,7%, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας 1,5%  και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 2,9% και άκυρο/λευκό το 5,7%.

Το 14,1% απαντά πως δεν θα ψηφίσει, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 7,7%.

Τέλος, 2,5% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην εκτίμηση ψήφου (αναγωγή στα έγκυρα) τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 21% (με αυθόρμητες αναφορές), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 12%. Σημειώνεται πως το 46% απαντά αυθόρμητα «κανένας».

Το 81% κρίνει μάλλον αρνητικό τον έως τώρα απολογισμό της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 17% των ερωτηθέντων τον κρίνει μάλλον θετικό.

Παράλληλα, οι Έλληνες νιώθουν αβεβαιότητα για το 2017. Το 60% απαντά πως οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα είναι μάλλον απρόβλεπτες, ενώ το 38% δηλώνει πως θα είναι μάλλον προβλέψιμες.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ένας στους δύο πιστεύει ότι θα είναι αρνητικές για τον κόσμο.

Ωστόσο, για την Ελλάδα, το 39% απαντά πως οι επιπτώσεις θα είναι ουδέτερες, το 19% θετικές και το 33% αρνητικές.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here