Ξεκίνησα από μικρός να παίξω κλαρίνο.  Στον Παρακάλαμο οι νέοι μαθαίνουν από τους παλιούς οργανοπαίχτες. Πρώτοι μου δάσκαλοι ήταν ο Χρήστος και ο Θωμάς Χαλιγιάννης.   Δούλεψα πολύ μόνος μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου να περνώ μερόνυχτα με το κλαρίνο στο πλευρό μου.

Πάντα ήμουν πολύ δεμένος με την Ήπειρο και ιδιαίτερα με την φύση.

Γιάννης Χαλδούπης

Η τύχη μου όμως ήταν να παντρευτώ στην Ολλανδία και να μένω δέκα χρόνια εκεί. Στην Ολλανδία είχα ένα συγκρότημα μαζί με τον αδερφό μου και περιοδεύαμε όλη την Ευρώπη. Τώρα έχω 16 χρόνια που επέστρεψα στην Ήπειρο και ζω μόνιμα στο Παρακάλαμο. Επισκευάζω και πουλάω κλαρίνα και άλλα παραδοσιακά όργανα.  Όμως η κάρδια μου είναι αφιερωμένη στην παράδοση, στις συναυλίες και την σύνθεση της Ηπειρώτικης μουσικής με την Jazz και το Blues. Θα ακούσετε παρακάτω κάτι που εκφράζει το συναίσθημα και την ψυχή μου. Το κομμάτι Θεογέφυρο Blues, που είναι αφιερωμένο στο ιστορικό μας μνημείο που τόσο άδικα χάθηκε  για την πατρίδα μου.

Γιάννης Χαλδούπης / Κλαρίνο

Έχω δημιουργήσει ένα πρωτότυπο συγκρότημα, το Μουκλίομος,  που σημαίνει ελεύθερος στην γλώσσα των Ρομ. Η μουσική μας έχει πολλά στοιχεία μέσα:  Ηπειρωτικά, Jazz και Blues. Στηριζόμαστε σε αυτοσχεδιασμούς με πολύ πάθος και μεράκι με αποτέλεσμα ένα δυναμικό και πρωτότυπο άκουσμα που θα σας συναρπάζει και θα σας ξυπνήσει πολύ όμορφα συναισθήματα.

Με εκτιμήση,

Γιάννης Χαλδούπης

Τηλ.  694 647 3209  η 26530-31688

yiannischaldoupis@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here