Αφρικανική σκόνη «σκέπασε» τα Χανιά – Θολή ατμόσφαιρα και αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων

0
73
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Έντονο ήταν σήμερα το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης στα Χανιά, με την ατμόσφαιρα να εμφανίζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη και τη διαύγεια να είναι αισθητά μειωμένη.

Από τις πρωινές ώρες, ένα πυκνό πέπλο σκόνης κάλυψε την πόλη και τις γύρω περιοχές, μεταφέροντας λεπτά σωματίδια από τη Βόρεια Αφρική. Το φαινόμενο συνοδεύτηκε από θολό ουρανό, περιορισμένη ορατότητα και αποπνικτική αίσθηση, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις, οι νότιοι άνεμοι ευνόησαν τη μεταφορά της σκόνης προς την Κρήτη, ενώ οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων αυξήθηκαν σημαντικά, επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα.

Οι αρχές συνιστούν προσοχή, κυρίως σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ηλικιωμένους και παιδιά, προτείνοντας τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και την αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους.

Το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης είναι συχνό στην Ελλάδα, ιδιαίτερα την άνοιξη, ωστόσο σε περιπτώσεις αυξημένης έντασης, όπως η σημερινή, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα και τη δημόσια υγεία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται αλλαγή των καιρικών συνθηκών και εξασθένηση των νοτίων ανέμων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here