Τι πρέπει να βάλω στην βαλίτσα του μαιευτηρίου …

0
879
Τι πρέπει να βάλω στην βαλίτσα του μαιευτηρίου ...
Τι πρέπει να βάλω στην βαλίτσα του μαιευτηρίου ...
Τι πρέπει να βάλω στην βαλίτσα του μαιευτηρίου ...
Τι πρέπει να βάλω στην βαλίτσα του μαιευτηρίου …

Τι πρέπει να βάλω στην βαλίτσα του μαιευτηρίου … 

Πλησιάζει ο καιρός για να γεννήσετε; Ξέρεις τι θα πρέπει να έχεις μαζί σου στο μαιευτήριο; Αν όχι εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε.

Φτιάξε άμεσα την βαλίτσα σου για να την έχεις έτοιμη και να μπορείς να την πάρεις ανά πάσα στιγμή μαζί σου , για την τετραήμερη παραμονή σου, (τόσο κάθονται οι περισσότερες γυναίκες εκεί).

Πότε ετοιμάζετε η βαλίτσα.

Η βαλίτσα σας θα πρέπει να είναι έτοιμοι με το που θα μπείτε στον μήνα σας, μάλιστα εάν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για πρόωρο τοκετό ακόμα νωρίτερα, και να περιέχει πράγματα τόσο για εσάς όσο και για το νεογέννητο. Για να δούμε τι θα πρέπει να περιέχει η βαλίτσα του μαιευτήριο.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα ιδιωτικά μαιευτήρια προνοούν τια ορισμένες ανάγκες της λεχώνας (με το αζημίωτο βέβαια ) αλλά αν δεν γνωρίζετε τι παρέχει το μαιευτήριο που θα γεννήσετε ή θέλετε να έχετε τα δικά σας πράγματα καλό θα είναι να έχετε τα πιο κάτω.

Τα απαραίτητα

  1. Νυχτικά (τουλάχιστον δύο) ή  πιτζάμες, άνετα και φαρδιά, που θα ανοίγουν με κουμπιά στο στήθος για να διευκολύνουν τον θηλασμό. Τα νυχτικά βολεύουν περισσότερο για το πλύσιμο και το καθάρισμα των πρώτων ωρών, αλλά και για την τουαλέτα, ιδιαίτερα τις δύο πρώτες μέρες και δη ύστερα από καισαρική, όταν η λεχώνα πονάει αρκετά και δεν ευκολύνεται να φορέσει ή να βγάλει το παντελόνι.

 

  1. Μια ρόμπα ή μια ζακέτα. Αν και στα μαιευτήρια έχει συνήθως σταθερή, σχετικά υψηλή θερμοκρασία, πιθανόν κάποια στιγμή να κρυώνετε, ιδιαίτερα αν είναι χειμώνας. Επίσης, η ρόμπα είναι απαραίτητη αν θέλετε να υποδεχτείτε τους επισκέπτες σας με κάτι πιο καλό.

 

  1. Δύο σουτιέν θηλασμού, που θα προμηθευτείτε από κάποιο μαγαζί με ρούχα εγκυμοσύνης. Φροντίστε να αγοράσετε το κατάλληλο νούμερο για το οποίο θα σας κατατοπίσει οπωσδήποτε μια πωλήτρια με γνώσεις, γιατί το μέγεθος του στήθους σας πιθανόν θα αλλάξει μετά τη γέννα.

 

  1. Εσώρουχα. Προτείνουμε να έχετε αρκετά (δύο τουλάχιστον αλλαξιές για κάθε μέρα), φαρδιά και βαμβακερά, αλλά ιδανικά είναι και αυτά της μιας χρήσης, που θα προμηθευτείτε σε μαγαζιά με είδη εγκυμοσύνης, καθώς δεν θα σας πειράξει καθόλου αν λερωθούν από τα λόχεια των πρώτων ημερών.

 

  1. Παντόφλες, άνετες κάλτσες και σαγιονάρες για μετά το ντους, εντός μπάνιου αν κάνει κρύο, μόνο σαγιονάρες αν κάνει ζέστη.

 

  1. Eπιθέματα στήθους, που τοποθετούνται εντός του στηθόδεσμου και δεν λερώνεστε αν έχετε έντονη γαλακτόρροια.

 

  1. Ειδική κρέμα για τις θηλές, που πιθανότατα θα ερεθιστούν κατά τις πρώτες προσπάθειες για θηλασμό. Θα τη βρείτε είτε σε κατάστημα με είδη εγκυμοσύνης είτε στο φαρμακείο.

 

  1. Πετσέτες προσώπου, σώματος, χεριών, μαλλιών. Αν πάτε σε δημόσιο νοσοκομείο στα ιδιωτικά έχει.

 

  1. (Πολύ) μεγάλες σερβιέτες για την αιμορραγία των πρώτων 24ώρων. Στα ιδιωτικά σου τις δίνουν και σου τις χρεώνουν.

 

  1. Μωρομάντιλα και αντισηπτικό χεριών προς πάσα χρήση.

 

  1. Σακούλες για τα άπλυτά σας.

 

Προορατικά

 

 

  1. Σαμπουάν και κρέμα μαλλιών βούρτσα και λαστιχάκια ή στέκα-κορδέλα, αν έχετε μακριά μαλλιά. Πιστολάκι μαλλιών. Σημειώνουμε, βέβαια, πως κάποια ιδιωτικά μαιευτήρια έχουν κομμωτήριο, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε.

 

  1. Σαπούνι και αφρόλουτρο, σφουγγαράκι, ξυραφάκι και μια ενυδατική κρέμα σώματος. Υγρό για την ευαίσθητη περιοχή, ειδικό για τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό, που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Το καθημερινό ντους τις πρώτες ημέρες θα σας ανανεώνει όσο δεν φαντάζεστε!

 

 

  1. Nεσεσέρ με οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, κρέμες προσώπου, καθαριστικά μαντιλάκια προσώπου και, εφόσον το επιθυμείτε, λίγο μακιγιάζ. Κρέμα για τα χείλη που σκάνε εύκολα μετά τον τοκετό από τις ορμόνες και την ταλαιπωρία. Μια ελαφριά κολόνια (όχι βαρύ άρωμα, τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα στις έντονες μυρωδιές), αποσμητικό για τις μασχάλες.

 

  1. Βιβλία και περιοδικά για λίγη χαλάρωση! Και ίσως ένα ραδιοφωνάκι, αν και τα smart phones προσφέρουν πλέον και αυτήν τη δυνατότητα.

 

  1. Άνετα ρούχα και παπούτσια για την επιστροφή στο σπίτι. Να ξέρετε ότι δεν θα έχετε χάσει αμέσως την κοιλιά σας, οπότε μια φόρμα με λάστιχο, που προσαρμόζεται, και ένα φουτεράκι ή t-shirt είναι η ιδανική λύση.

 

  1. Φωτογραφική μηχανή, αν και πάλι τα smart phones θα κάνουν δουλειά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως εκτός από εσάς θέλει πράγματα και το μωρό που έχετε μέσα σας … Όπως εσείς έχει και αυτό ανάγκες φροντίδας.  Κατ’ αρχάς, φροντίστε να ενημερωθείτε από το μαιευτήριο όπου θα γεννήσετε για το αν αναλαμβάνουν εκείνοι το ντύσιμό του και τις πάνες του κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής σας. Αν όχι, θα πρέπει να προνοήσετε πολλά φορμάκια και πάνες, καθώς τα βρέφη λερώνονται πανεύκολα. Αν ναι, έχετε να ασχοληθείτε μόνο με τα… μοντελάκια που θα φοράει κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, έτοιμο για τη μεγάλη άφιξη στο σπίτι. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στα ιδιωτικά μαιευτήρια δίνουν τόσο τις πάνες του μωρού όσο και το ρούχο που φοράει τα σεντόνια και την κουβερτούλα. Βέβαια αυτά τα φοράνε όλα τα μωράκια.

Αν δεν σας δίνει το μαιευτήριο τα πράγματα για το παιδί να ξέρετε πως θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

  1. Πάνες τις πιο μικρές γιατί το μωρό θα φοράει το πρώτο νούμερο και μόνο στην αρχή της ζωής του
  2. Φανελάκια η φορμάκα ανάλογα την εποχή
  3. Σεντόνια σίγουρα 3 με 4 γιατί μπορεί να λερωθεί
  4. Κουβερτούλα θα πρέπει να έχετε μια μικρή κουβερτούλα για να το σκεπάζετε το μωρό σας ανάλογα και την εποχή το πόσο βαριά θα είναι
  5. Αφρόλουτρο για να το πλένετε όταν λερώνετε
  6. Κρέμα συγκάματος θα πρέπει να ξέρετε πως τα μωράκια συγκαίγονται πάρα πολύ εύκολα

Γενικά, να ξέρετε ότι τα νεογέννητα δεν έχουν μάθει ακόμα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους και για το ποιο ακριβώς πρέπει να είναι το ντύσιμό τους, ανάλογα με την εποχή και τον καιρό που κάνει, κατά την έξοδο από το μαιευτήριο, προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο που θα το εξετάσει ή τις μαίες.

Επίσης, ας έχετε μαζί σας στο μαιευτήριο πάνες αγκαλιάς, δηλαδή μεγάλα υφάσματα πάνω στα οποία θα τοποθετείτε το μωρό για να το πάρετε αγκαλιά, πανάκια για τις γουλιές, που θα ακουμπάτε στον ώμο σας στο ύψος του στόματος του μωρού και ένα μαξιλάρι θηλασμού, πάνω στο οποίο θα βάζετε το μικρό για να το ταΐσετε ευκολότερα (βέβαια δεν χρειάζεται μπορείτε να το ταΐζετε και χωρίς αυτό)!

Τέλος, ας έχετε συγκεντρώσει σε έναν φάκελο όλα τα απαραίτητα για τη γέννα και τη δήλωση του μωρού χαρτιά και δικαιολογητικά (βιβλιάριο υγείας, ασφάλιση, ληξιαρχική πράξη γάμου αν είστε παντρεμένη, χαρτί για το επώνυμο του μωρού, ταυτότητα) και πάρτε τα μαζί σας πριν φύγετε για να γεννήσετε και να τα ξεχάσετε βέβαια σίγουρα κάποιος θα τα φέρει αρκεί να ξέρει που είναι…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here