Οι Αμερικανοί αναζητούν που θα μεταφέρουν τα πυρηνικά όπλα του Ιντσιρλίκ εάν επέλθει ολική ρήξη με την Άγκυρα

0
949

Οι Αμερικανοί αναζητούν ένα εναλλακτικό μέρος για να τοποθετήσουν τις ΝΑΤΟϊκές πυρηνικές κεφαλές που φυλάσσονται στην βάση του Ιντσιρλίκ.

Το άρθρο 13 του νόμου για την καταπολέμηση της τουρκικής επιθετικότητας απαιτεί την υποβολή πρότασης για εναλλακτικές βάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν το στρατιωτικό προσωπικό και τα αμερικανικά όπλα,που σήμερα βρίσκονται στο Ιντσιρλίκ.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και πενήντα βόμβες Β-61.

Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν εντός 30 ημερών μετά από την έγκριση του νομοσχεδίου.

Τα πυρηνικά όπλα Β-61 αποτελούν τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους Αμερικανούς οι οποίοι τα προορίζουν για την… Μόσχα σε περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου. Αυτή την στιγμή όμως η Ρωσία αποτελεί τον στρατηγικό εταίρο των Ρώσων.

Αν και επισήμως η Αθήνα το αρνειται οι εγκαταστάσεις στον Άραξο είναι οι μόνες στην περιοχή που θα μπορούσαν να δεχτούν τις πυρηνικές κεφαλέςς.

Να σημειώσουμε πως επιθεωρήθηκαν πρόσφατα από τους Αμερικανούς και σίγουρα πρέπει να υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Eάν επέλθει ολική ρήξη με την Άγκυρα οι Αμερικανοί θα πρέπει να μεταφέρουν τα πυρηνικά όπλα άμεσα.

Το ζήτημα είναι εάν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν όντως σε μια τέτοια ριζική ενέργεια που θα σημάνει την ουσιαστική αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Μέχρι τώρα οι Αμερικανοί δεν έχουν δείξει ότι διαθέτουν το «νεύρο» για κάτι τέτοιο, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να «σπάσει» το σχοινί από την στιγμή που η κατάπαυση του πυρός θα λήξει σήμερα το βράδυ και οι Τούρκοι δείχνουν να θέλουν να κερδίσουν κι άλλα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here