Μητσοτάκης: Εντατικοί έλεγχοι για την οδική ασφάλεια – «Σώζουμε ζωές στους δρόμους»

    0
    84

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

    Μητσοτάκης σε έλεγχο αλκοτέστ στην Αθήνα: «Εδώ σώζουμε ζωές»

    Ένα από τα δεκάδες σημεία της Αθήνας όπου η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για κατανάλωση αλκοόλ και άλλες τροχαίες παραβάσεις επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν σε υπηρεσία, τους συνεχάρη για το έργο τους και τους ευχαρίστησε για την άοκνη προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Κάνετε σπουδαία δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά στους ένστολους.

    Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη διαδικασία των ελέγχων αλκοτέστ, τον τρόπο εξακρίβωσης της κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς, καθώς και για τα μέτρα που εφαρμόζονται όταν διαπιστώνεται υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου. Μάλιστα, δοκίμασε και ο ίδιος τη διαδικασία του αλκοτέστ, σημειώνοντας: «Εδώ στην κυριολεξία σώζουμε ζωές».

    Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό ότι οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) έχουν ενισχυθεί με 100 επιπλέον άτομα από τα τέλη Οκτωβρίου. Πέραν των τακτικών δράσεων για την οδική ασφάλεια, πραγματοποιούνται πλέον ειδικές επιχειρήσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των ελέγχων στην Αττική για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητού τηλεφώνου.

    Η ενίσχυση των ΟΕΠΤΑ επιτρέπει στην Ελληνική Αστυνομία αυξημένη και συνεχή παρουσία στους δρόμους, ιδιαίτερα τις ώρες αυξημένου κινδύνου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την οδική ασφάλεια και την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους υπότροπους παραβάτες.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κατά το 11μηνο του έτους στην Αττική ελέγχθηκαν για μέθη περισσότερα από 285.500 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 116,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024. Παράλληλα, καταγράφηκαν σχεδόν 10.300 θετικά αλκοτέστ, αυξημένα κατά 5,2% σε σχέση με το περσινό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here