Θεσσαλονίκη:Διαρρήκτες κατέστρεψαν σχολείο κωφών

0
507

Γυαλιά-καρφιά τα έκανα άγνωστοι σε σχολείο κωφών, το οποίο είναι παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες μπήκαν μέσα στο σχολείο στην οδό Κομνηνών 86 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και έσπασαν και κατέστρεψαν ότι βρήκαν. Το σχολείο φυλάσσεται από Δευτέρα ως Πέμπτη από ιδιωτική ασφάλεια.

Το σχολείο δεν φυλάσσεται για τρεις μέρες

Σύμφωνα με τον διευθυντή δεν υπάρχει φύλαξη από την Παρασκευή το απόγευμα που κλείνει το σχολείο ως την Δευτέρα το πρωί που ξανανοίγει. Στο σχολείο φοιτούν περίπου 70 παιδιά και διαμένουν στο οικοτροφείο συνολικά 8 τα οποία το Σαββατοκύριακο φεύγουν.

«Παραβιάστηκε ο ξενώνας όπου διαμένουν τα παιδιά, μπήκαν στα δωμάτιά τους, άνοιξαν τα συρτάρια και πέταξαν τα πάντα κάτω, βρήκαμε τις πόρτες από τα γραφείο των επιμελητών σπασμένες, διαρρηγμένες, έσπασαν την οθόνη από μια επίπεδη τηλεόραση, άνοιξαν παράθυρα και έκαναν μεγάλες δολιοφθορές.

Έσπασαν πόρτες και βγάλανε τις κλειδαριές. Πήγαν στα υπόγεια όπου εκεί έχουμε πλυντήρια που πλένουμε τα ρούχα των παιδιών, έσπασαν και εκείνη την πόρτα, μπήκαν στην αίθουσα του συντηρητή όπου είναι κλειδωμένη η πόρτα, την έσπασαν όλη ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα. Πήραν ένα κομπρεσέρ και εργαλεία με τα οποία άνοιξαν άλλους χώρους, μέχρι και κούφωμα πόρτας ξήλωσαν» κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Κώστας Βλαχούδης.

Από το σχολείο σύμφωνα με τον διευθυντή εκλάπη μόνο ένα κομπρεσέρ και εργαλεία. Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Πριν από λίγες ημέρες, πάλι στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό, αλλά αυτή τη φορά ο λόγος δεν ήταν η ληστεία. Πακιστανοί μπήκαν με ρόπαλα σε μπαρ Κούρδων και προκάλεσαν καταστροφές, μπροστά στα μάτια των πελατών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here