Αυτά είναι τα υπερσύγχρονα κράνη του Αμερικανικού στρατού (φωτό)

0
973

Οι Αμερικανοί Στρατιώτες έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν την επόμενη γενιά από πολεμικά κράνη, τα IHPS, που βρίσκονται σε γραμμή παραγωγής εδώ και λίγο καιρό.

Το IHPS, το νέο ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας κεφαλής, αποτελεί μέρος ενός αναβαθμισμένου συστήματος «πανοπλίας» στρατιωτών, που ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός. 

Όταν συναρμολογηθεί πλήρως, το κάλυμμα κεφαλής μοιάζει με ένα κράνος μοτοσικλέτας. Παρέχει μεγαλύτερη προστασία για το κεφάλι και το πρόσωπο ενώ ζυγίζει λιγότερο από το σημερινό στρατιωτικό κράνος Combat.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, είναι το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος, ειδικά στα πλευρά, ώστε να διευκολύνει τη χρήση ακουστικών ασυρμάτων, η χρήση ιμάντων ανάρτησης που δεν χρησιμοποιούν οπές και βίδες στο κέλυφος (τα σημεία στήριξης είναι ενσωματωμένα σε αυτό) και οι προσθαφαιρούμενες ράγες για την τοποθέτηση φανών, συσκευών κατάδειξης θέσεως και ένα προαιρετικό σύνολο αντιβαλιστικής μάσκας (visor) και προστατευτικού γνάθου (mandible).

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή (Ceradyne, θυγατρική της εταιρίας 3Μ), το βάρος του κράνους θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα απο του προκατόχου του.

Το νέο Σύστημα Προστασίας Στρατιωτών, είναι «μια ολοκληρωμένη σουίτα εξοπλισμού», αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος. Η στολή περιλαμβάνει αλεξίσφαιρες πλάκες κορμού διαφορετικού μεγέθους για ένα σπειροειδές κλιμακωτό γιλέκο που έρχεται σε οκτώ μεγέθη.

 

 «Η ιδέα είναι ο εξοπλισμός να ταιριάζει καλύτερα σε όλα τα μεγέθη των στρατιωτών», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here